32383
Książka
W koszyku
Po regionie można podróżować nie tylko w poszukiwaniu atrakcji turystycznych, ale też wyjątkowych, nieznanych smaków. Pomocna w tym będzie książka "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu" przygotowana przed dziennikarzy Gazety Codziennej Nowiny pod redakcją Aliny Bosak. Co to jest kasiarz kamieński? Jak smakują pierogi z bobem z Hyżnego albo pieróg gryczany z Kuryłówki? A jak przygotować pierogi kudłate rodem z Nowej Sarzyny? Książkę poprzedziły publikacje w Gazecie Codziennej Nowiny pod tym samym tytułem. Dziennikarze wybrali się w podróż śladami dawnych smaków i regionalnych potraw, tak charakterystycznych dla wiosek i miasteczek dawnej Galicji. „Kulinarne wędrówki…” są swoistym kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, tak bogatej w różnorodne smaki i aromaty. To zarazem książka kucharska, z przepisami na najbardziej charakterystyczne potrawy danych miejscowości, oraz opowieść o ludziach i przewodnik po siedmiu powiatach naszego regionu: rzeszowskim, łańcuckim, leżajskim, przeworskim, jarosławskim, przemyskim i lubaczowskim. [...]
Status dostępności:
Czarna. Wyp dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej